Makedamska tura na Trdinov vrh (zahtevna)

Celodnevna gorsko kolesarska tura, ki vodi skozi gozdove Padeža do Podgrada, prelaza Vahta in naprej do koče Gospodična na Gorjancih in najvišje točke novomeške občine Trdinovega vrha. Za turo potrebujemo gorska kolesa. Pot ni tehnično zahtevna, je pa dolga in zahteva dobro fizično pripravljenost.

Zanimivosti: gozdne ceste, slikovito naselje Podgrad, koča Gospodična z istoimenskim potočkom, ki zagotavlja mladost, državna meja s Hrvaško na Trdinovem vrhu, Kota z razglednim stolpom.
  • Izhodiščna točka ture je parkirišče pod mostom pri šmihelski osnovni šoli. Od tu pot sprva pelje po asfaltni cesti do Birčne vasi. Od tu sledi razgibana gozdna cesta, ki se konča s spustom proti Podgradu, od tu pa zopet navzgor do prelaza Vahta. Od prelaza Vahta vodi slabo vzdrževana gozdna cesta do koče Gospodična in naprej do Trdinovega vrha. Vzpona je cca 22 km za kar potrebujemo 3:00 -4:00 ure.
  • Spust poteka v obratni smeri do prelaza Vahta. Od prelaza se spustimo po asfaltni cesti do Podgrada in Pristave, nakar v Mihovcu zavijemo nazaj na gozdno cesto, ki nas skozi gozd Padež pripelje nazaj v Novo mesto. Spust traja približno 2 uri.
Izkušnje pri svetovanju
Izkušnje pri svetovanju
Hitra dostava
Hitra dostava
Široka izbira izdelkov
Široka izbira izdelkov
Kvalitetne in priznane svetovne znamke
Kvalitetne in priznane svetovne znamke
Na voljo 24 ur na dan vsak dan
Na voljo 24 ur na dan vsak dan
Konkurenčne cene
Konkurenčne cene