Panorama – Ljuben – Mehovo – Panorama (srednje zahtevna)

Lokalna gorsko kolesarska tura na kucelj, ki ga večina sploh ne opazi. Speljana je mimo urejenih cest in skoraj v celoti poteka po enoslednicah. Pot je primerna za vsakogar, ki obvlada osnove gorskega kolesarjenja in je povprečno fizično pripravljen. Za turo je potrebno gorsko kolo.

Zanimivosti: razgibanost terena in mir dolenjskih gozdov in travnikov, naselja mimo katerih pelje pot, cerkev Sv.Ane na vrhu Ljubna, ruševine gradu Mehovo nad naseljem Podgrad, mtb spretnostni poligon (Skill park Zverinice), after v kavarni Panorama.
  • Izhodiščna točka ture je Kavarna doživetij Panorama v Regrči vasi. Od tu se prične vzpon po enoslednicah, ki vodijo čez gozdove in nekajkrat prečkajo lokalne ceste in železniško progo. Vzpon, z nekaj spusti, na Ljuben v dolžini cca 5 km traja 1:15 do 1:30.
    Spust z Ljubna je v začetku tehnično zahteven, vendar ga je enostavno prehoditi. Spodnji del je lepa vijugasta enoslednica, ki je ni za zamuditi.
  • Vzpon na Mehovo je podoben vzponu na Ljuben, le da pot poteka preko travnikov, ki se razprostirajo med nekaj kmetijami. Zadnji del vzpona je čez smrekov gozd in po nekdanji poti na grad Mehovo od katerega so ostale le ruševine. Na vrhu je razpelo in orientacijska plošča, ter čudovit pogled na Podgrad in okolico. Dolžina vzpona 7 km, 1:30 – 2:00 uri.
  • Spust s samega vrha zahteva nekaj tehničnega znanja, vendar ni prezahteven. V smrekovem gozdu nas lahko presenetijo korenine in kaka skala. Od vrha Mehovega do Panorame 0:45 -1:00 ure.
Ljuben

Lubn

Izkušnje pri svetovanju
Izkušnje pri svetovanju
Hitra dostava
Hitra dostava
Široka izbira izdelkov
Široka izbira izdelkov
Kvalitetne in priznane svetovne znamke
Kvalitetne in priznane svetovne znamke
Na voljo 24 ur na dan vsak dan
Na voljo 24 ur na dan vsak dan
Konkurenčne cene
Konkurenčne cene