Cerov Log – Škofovka – koča pri Miklavžu – Trdinov vrh. (zahtevna)

Klasična dolenjska gorsko kolesarska tura na Trdinov vrh.

Zanimivosti: obisk Koče pri Miklavžu, ruševine cerkve Sv. Gera, čez vrh poteka meja s sosednjo Hrvaško, oddajnik na samem vrhu, Kota – stolp na katerega se lahko povzpne in predstavlja najvišjo točko novomeške občine, spust z vrha, ki poplača vložen trud vzpona.
  • Izhodiščna točka ture je nogometno igrišče v Cerovem logu. Vzpon poteka po urejeni makedamski gozdni cesti, ki pelje do Trdinovega vrha. Dolžina vzpona 13 km z višinsko razliko 700m. Čas vzpenjanja cca. 1:45 – 2:00 uri odvisno od telesne pripravljenosti posameznika. Preden prikolesarimo do samega vrha, se okrepčamo in malce odpočijemo v Koči pri Miklavžu.
  • Spust po makedamski cesti je tehnično nezahteven in je primeren za vsa kolesa, vključno z treking kolesi. Čas spusta cca 20 – 30 minut.
  • S Trdinovega vrha pa priporočamo spust po Laški poti. Dvo-namenska pot, ki jo v večini uporabljajo kolesarji, saj pelje daleč od najbolj obiskanih pohodniških poti, ki vodijo na vrh. Za spust je potrebno gorsko kolo (ni potrebno, da je polno vzmeteno) in zahteva nekaj znanja veščin gorskega kolesarjenja. Spust sicer ni zelo tehnične narave, je pa zelo hiter in skriva nekaj zank, ki lahko neizkušenega kolesarja presenetijo. Čas spusta 30-45 minut. Dolžina spusta 5 km.
Gorjanci
Izkušnje pri svetovanju
Izkušnje pri svetovanju
Hitra dostava
Hitra dostava
Široka izbira izdelkov
Široka izbira izdelkov
Kvalitetne in priznane svetovne znamke
Kvalitetne in priznane svetovne znamke
Na voljo 24 ur na dan vsak dan
Na voljo 24 ur na dan vsak dan
Konkurenčne cene
Konkurenčne cene